Olycksfallsförsäkring

olycksfallsforsakring_mellan
Olycksfallsförsäkring ger dig ett bättre skydd när olyckan är framme och i motsats till en livförsäkring är det du personligen som har nytta av försäkringen. Genom en olycksfallsförsäkring får du ersättning om du skulle skada dig eller bli invalid efter en olycka.

Olycksfallsförsäkringen kan även ge dig ersättning för tandskador, rehabilitering och utlägg och du kan teckna den förmånligt via ditt fackförbund eller arbetsgivare. För att få ut pengar måste du få en läkarbedömning. Hen kan tex uppskatta att du har en 10% nedsättning efter en viss skada vilket innebär att du får ut 10% av det försäkrade beloppet.

Täcker olycksfallsförsäkringen invaliditet?

Tyvärr är det inte säkert att olycsfallsförsäkringen täcker invaliditet vid en skada. Enligt en artikel i Aftonbladet så täcker tex INTE Folksam och IF:s olycksfallsförsäkeringar ersättning för ekonomisk/förvärvsmässig invaliditet. Vilket innebär att du inte får en krona i ersättning!

Täcker olycksfallsförsäkringen psykisk skada?

Hos en del försäkringsbolag (bla IF och Trygg Hansa) kan du få terapisessioner om det anses att du drabbats psykiskt av skadan.

Försäkrad utanför jobbet

Tänk på att du kan behöva en olycksfallsförsäkring som gäller på din fritid.

Billigaste pris för en olycksfallsförsäkring

Den billigaste olycksfallsförsäkring kan du teckna för 500 kronor/år och priset är ungefär samma oberoende av din ålder. Det finns också kombinerade sjuk och olycksfallsförsäkringar som kostar betydligt mer och som varierar stort med din ålder från 2000 kronor om året och uppåt.

Studentolycksfallsförsäkring kan vara ett smart alternativ

Det finns olycksfallsförsäkringar som gäller för studenter vilket kan omfatta sjukhusvistelse, kostnader för tandskador, krisförsäkirng, ersättning vid invaldidet etc. Om du är äldre och studerande bör du se så att det inte finns någon åldersgräns. Tänk på att flera studentolycksfallsförsäkringar gäller endast upp till 40 års ålder så om du är en äldre student kanske det inte är det bästa alternativet.

Det bästa sättet att skydda dig mot olyckor

Det bästa sättet är att inte bli drabbad av en olycka och det finns mycket som du kan göra för att få ditt hem mer säkert. Se till att undvika fallolyckor, brandolyckor, felaktig medicinering och förgiftning och ha ett bra allmänt välbefinnande.

Undvik fallolyckor och risken att falla
Varje år skadas 70 000 personer i Sverige av fallolyckor så att de behöver sjukhusvård. 90% av dessa är 65 år eller äldre.
Se till att ha halkskydd under mattor och trappor och ledstänger, bra belysning och telefon vid sängen.Facebooktwitterreddit

Denna sidan hittade du på köpaförsäkring.se - Länka gärna hit!