Sjukskyddsförsäkring

Sjukskyddsförsäkring ger dig ersättning i samband med att du blir sjukskriven och kan vara ett sätt att skydda sig mot att vara borta länge från arbetsmarknaden. Försäkringen ger dig ersättning under en längre tid ofta som månadsersättning och du får även ett engångsbelopp om tex inte kan arbeta alls.

Sjukförsäkringar är en viktig försäkring och du kan teckna den förmånligt via ditt fackförbund eller arbetsgivare. Det finns fackförbund som LO som har avtalsförsäkringar i kollektivavtalen som innebär att du kan få ersättning om du blivit sjuk. Eftersom dessa försäkringar inte betalas ut automatiskt måste du ansöka om ersättning.

Ny på jobbet?

Om du har börjat på ett nytt jobb och bli sjuk kan du få problem om du tex har timlön och en anställning som är kortare än en månad. Om du har en tillsvidareanställning eller tidsbegränsad anställning som är längre än en månad har du rätt till sjuklön.Du måste ha varit anställd i 14 kalenderdagar i följd för att få rätt till sjuklön.

Skilj mellan sjukskyddsförsäkring och sjukvårdsförsäkring

Sjukskyddsförsäkringen ger dig ersättning för förlorad ekonomi men den ska inte blandas ihop med sjukvårdsförsäkringen.Facebooktwitterreddit

Denna sidan hittade du på köpaförsäkring.se - Länka gärna hit!